Succes Story: Hoe Octo start-ups helpt

Echo’s, galmen of achtergrondgeluiden zijn verleden tijd dankzij de wandpanelen van Re-sound. Ze ontwikkelen en produceren producten die storende geluiden neutraliseren en ervoor zorgen dat je in alle rust kan werken of ontspannen. 

Er was eens… een bedrijf waar de salesafdeling een beetje stroef liep

Re-sound is een start-up die de afgelopen maanden grote stappen ondernam. De productie van hun producten stond op punt, maar de verkoop kon wel een boost gebruiken. Het team van Re-sound was op zoek naar jong, straf talent dat de salesafdeling kon laten floreren. Voor hen was het erg belangrijk dat de student de juiste mix van vaardigheden, teamgeest en flexibiliteit bezat. 

Octo ging de uitdaging aan

Met een doelgerichte aanpak gingen we aan de slag, vastbesloten om alleen de beste en relevantste kandidaten te vinden. Zo werd er geen tijd verspild en konden we ervoor zorgen dat elke kandidaat perfect paste bij het bedrijf. Dankzij onze gefocuste rekrutering konden we 5 potentiële kandidaten identificeren.

En daar was Zimon, een masterstudent Handelswetenschappen die gespecialiseerd is in Strategy, Innovation & Entrepreneurship. Zijn passie voor innovatie en ondernemerschap en zijn drive om in een duurzame start-up te werken waren groot. Én daarbovenop had hij zelfs al ervaring in cold calling en sales.

Het resultaat? 

In slechts 5 weken was het volledige proces, van de ontvangst van de vacature tot de plaatsing van de kandidaat, afgerond. Octo nam alle administratieve rompslomp uit handen, terwijl het team van Re-sound zich kon focussen op het uitbouwen van de vlotte samenwerking met Zimon. Met zijn enthousiasme en vaardigheden aan boord, is Re-sound klaar om de bedrijfswereld van betere akoestiek te voorzien.

“De samenwerking met Octo verliep heel vlot en flexibel. Ze gaven steeds snel en correct antwoord. Hun rekrutering is heel specifiek. Ze stelden de juiste profielen voor en het is heel handig om studenten op erg specifieke momenten in te kunnen zetten. Ik zou andere bedrijven aanraden om met hen samen te werken.” – Aaron, Co-Founder Re-sound

En er is meer…

Andere start-ups en kmo’s die Re-sound voorgingen:

  • Proudly
  • Kollektiv Productions
  • Driepoot
  • Outbound Catalyst
  • Extrapower
  • NNV Law
  • Arplama
  • Vanhinsberg
  • Eurofleet 

Waar wacht je nog op? Neem snel contact met ons op en geef jouw onderneming een boost.

Geschreven door: Laura Van Der Schueren – Octo HQ – mei 2024