FAQ STUDENTEN

Hoeveel uur mag een student werken?
Vanaf 2023 mag een student 600 uur werken waarin je minder sociale bijdragen betaalt dan een gewone werknemer. Meer dan 600 uur werken als student mag, maar dan kunnen jouw ouders hun kindergeld verliezen. https://www.studentatwork.be/ 

Welke soort jobs biedt OctoSales aan voor studenten?
We bieden studenten toegang tot een brede waaier aan commerciële studentenjobs en stages in Sales, Marketing, Design, Recruitment, Logistiek, Administratie enz. We werken samen met een hele reeks bedrijven, van startup tot KMO en multinational, uit verschillende sectoren om studenten de kans te geven hun talenten te ontwikkelen en verkennen. 

Hoe kan ik me registreren?
Dit kan zeer eenvoudig via ons inschrijvingsformulier op onze website. Het formulier duurt maximaal 5 minuten en bestaat uit een paar vragen. Na het invullen zullen wij jou zo snel mogelijk contacteren.

Hoeveel verdien je in de sales/marketing/web development/graphic design als studenten/ beginnende werker?
Bij OctoSales worden de studenten betaald aan de hand van uurtarief, het loon is afhankelijk van de sector waar je tewerk wordt gesteld en wordt ook wekelijks uitbetaald.

Moet ik als student ervaring hebben om via OctoSales een job te vinden?
Zeker niet! Daarom zijn we net hier. We begrijpen dat studenten vaak niet veel werkervaring hebben, dus we creëren net opportuniteiten voor studenten met verschillende niveaus van ervaring. 

Wat als ik niet tevreden ben met mijn stageplaats of studentenjob?
Als je niet tevreden bent met je stageplaats of studenten, neem dan contact op met ons. We kijken samen wat we kunnen doen om dit te verbeteren. In het slechtste geval kijken we naar een andere opportuniteit voor je.

Wat zijn de voordelen van het vinden van een stageplaats of studentenjob via OctoSales?
Door het vinden van een stageplaats of studentenjob via OctoSales krijg je verschillende voordelen. Naast een mooi loon verdienen kan je relevante werkervaring opdoen, persoonlijke coaching en begeleiding ontvangen, een flexibele studentenjob combineren met je studies, netwerken en mogelijks je toekomstige werkgever leren kennen.

Hoeveel uur per week kan ik verwachten te werken? En moet ik werken tijdens examenperiodes?
Dit hangt af van de vacature en jouw beschikbaarheid als jobstudent. Tijdens het academiejaar zijn de meeste studentenjobs minstens 8 à 12u per week. Wanneer het vakantie is dat eerder 16 à 24 uur per week. Werkgevers verwachten meestal niet dat je moet werken tijdens examenperiodes. Dan moet je blokken! 

Hoe spring ik er het best uit tijdens een sollicitatie?
Bereid je voor door de website te bekijken. Vertel over gerelateerde projecten die je op school hebt gedaan, deel je werkervaringen en relevante hobby’s. En wees vooral enthousiast!