Investeren in de toekomst: waarom je moet inzetten op jong talent

Over vier jaar is 75% van alle werknemers millennial! Maar waarom is jong talent aantrekken en aanwerven dé strategie voor succes? Waar ligt hun kracht en hoe kan je de concurrentie voor zijn? Octo vertelt het je in dit blogartikel.

Innovatie en creativiteit

Jonge talent staat ​​bekend om hun onbevangen kijk op de wereld. Hun frisse perspectief stimuleert innovatie en creativiteit binnen organisaties. Jonge professionals kunnen makkelijker nieuwe oplossingen bedenken voor bestaande problemen en zijn niet bang om de bestaande methoden in twijfel te trekken.

Technologische vaardigheden

Door de digitalisering van de samenleving worden technologische vaardigheden steeds belangrijker voor bedrijven in alle sectoren. 

Jongeren groeien op in een wereld die doordrenkt is met technologie en zijn pro’s in het gebruiken van digitale tools en platformen. Door jong talent aan te trekken, kan je profiteren van deze expertise

De digital native generatie helpt organisaties bij het implementeren van nieuwe technologieën, het verbeteren van operationele processen en het bereiken van een concurrentievoordeel in de markt.

Continuïteit

Investeren in jong talent is ook essentieel voor de continuïteit van je organisatie. Door jonge professionals aan te trekken en te begeleiden, kunnen bedrijven een pipeline van gekwalificeerde kandidaten opbouwen om toekomstige leidinggevende functies in te vullen. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf ook op lange termijn goed gepositioneerd is. 

Is de tijd rijp en zie je potentieel in de ogen van je jonge, getalenteerde medewerkers? Lees snel verder en ontdek wat de voordelen van het vast aanwerven van Young Talent zijn. 

Diversiteit en Inclusie

Jong talent bevordert diversiteit en inclusie binnen je organisatie. Jonge professionals vertegenwoordigen diverse achtergronden, ervaringen en perspectieven. Door een inclusieve werkomgeving te creëren, kun je verschillende ideeën en standpunten meepikken. Dit zorgt voor betere besluitvorming, meer innovatie en een sterkere band met een steeds diverser wordende klantenkring.

Meer weten over de kracht van jong talent? Lees verder en ontdek de vijf belangrijkste redenen om een pas afgestudeerde aan te werven

Tips om jong talent aan te trekken en te behouden:

  • Bied aantrekkelijke leermogelijkheden (stages, traineeships, mentorprogramma’s…) aan.
  • Creëer een stimulerende en ondersteunende werkomgeving waarin jonge professionals zich gewaardeerd en gehoord voelen.
  • Zorg voor loopbaanontwikkelingsmogelijkheden en groeikansen binnen de organisatie.
  • Zet in op moderne wervingsmethoden, zoals sociale media en campus werving, om jong talent aan te trekken.

And last, but not least: neem contact op met Octo en laat een van onze Young Graduates jouw team versterken als fulltimer, flexi-jobber of freelancer op de volgende afdelingen: 

  • Sales, Marketing & Graphic Design
  • IT & Engineering
  • Legal & Finance
  • HR & Administration
  • Life Sciences & Research

 

Geschreven door: Laura Van Der Schueren – Octo HQ – mei 2024